Coaching voor executive teams

Coaching voor uw executive team

Hoe slim, sterk of handig u ook bent: een steen van 1000 kilo tilt u eenvoudigweg niet met eigen handen op. Daarvoor zult u moeten samenwerken met andere krachten. Zo werkt het ook in uw managementteam: door uw krachten te bundelen boekt u resultaat.

De effecten van teamcoaching

In een executive team werkt u samen met leden die allemaal andere vaardigheden en belangen meebrengen aan de gesprekstafel. Executive teamcoaching leert u om als team samen te werken, invloed uit te oefenen in de organisatie en resultaten te realiseren. Dat kan zijn in een team van nieuwe leden, maar ook in een langer bestaande samenstelling.

De coach helpt u om de kwaliteiten van uw team te inventariseren en voor alle teamleden expliciet te maken. Ook leert u te compenseren voor de onderdelen waar ontwikkelingspunten liggen.
In enkele sessies wordt de manier van communiceren van het team haarscherp duidelijk en het effect daarvan op de samenwerking met andere teams in de grotere organisatie. 
Uw coach nodigt u uit nog effectievere alternatieven te ontwikkelen voor de karakteristieke manieren van denken, ervaren en doen, individueel, en als team.

Wilt u meer weten over teamcoaching? Maak dan een afspraak met een van de coaches van Institute for Interpersonal Communication.

Voorbeeld van een situatie waarbij coaching werkt:

Building a Leadership Team
De CEO van een executive team en zijn CFO, COO en CSO zijn alle vier nieuw in hun rol. Alleen de CFO komt uit het land waar ze met zijn vieren als nieuw team gaan beginnen. Ze moeten alle vier wennen aan elkaar en aan de andere nationale cultuur waarin ze gaan werken. De coach begeleidt een aantal intensieve coachingsbijeenkomsten waarin het executive team zich beter op elkaar weet af te stemmen als ook op de eigen managementteams en de lagere echelons.

Alle teams formuleren steeds scherpe actiepunten. In de volgende bijeenkomst worden deze gecheckt en het succes van de betere afstemming kan steeds concreet vertaald worden in meer omzet en meer (tijd)winst. Alle betrokkenen geven aan dat de onderlinge sfeer, in de teams en tussen de teams, enorm verbeterd is!